Politiek
EONOS

Stef Bos: 'Ik mis mensen als Den Uyl en Van Agt'

foto: Stef Bosfoto: Stef Bos
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos: 'Ik mis mensen als Den Uyl en Van Agt'

De Lockdown Sessions van Langs de Lijn En Omstreken zijn weer terug. Met nu een speciale Verkiezingseditie. Artiesten wordt gevraagd woorden te geven aan de politieke stemming in Nederland. Eerder hoorden we al Tim Knol, en nu is het de beurt aan Stef Bos. "Ik mis een kapitein die de sterren leest."


Stef Bos - Wat valt er nog te kiezen

Tot in Kaapstad waar Stef Bos veel is, volgt hij de Nederlandse politiek. "Ik merk dat hoe ouder ik word, hoe Nederlandser ik ook word. Omdat ik mijn eigen cultuur genetisch aanvoel. Ik ken België en Zuid-Afrika goed, maar het blijft voor mij nog altijd buitenland."

Verlies van ideologie

Wanneer Bos nu naar de politiek kijkt valt hem iets op: "Het verlies van ideologie. Alle politici zijn pragmatisch. Ik mis mensen als Aantjes, Den Uyl en Dries van Agt. Zij handelden vanuit hun ideologie. Ik mis een kapitein die de sterren leest. Het zijn nu alleen maar stuurmannen."

Er is volgens de zanger van alles misgegaan het afgelopen jaar. "Bijvoorbeeld met de gezondheidszorg. Die zouden we totaal moeten herstructureren. Het is de witte olifant in de kamer, iedereen danst er omheen. Maar er is geen partij die er wat mee wil doen. En de mensen die het wel doen, die zijn allemaal van lotje getikt."

'Als ik stemmen moet'

Voor de Lockdown Sessions: De Verkiezingseditie, schreef Stef Bos het nummer 'Wat valt er nog te kiezen.' Het is voor Bos een diffuse tijd. "Het hele verkiezingsdebat is nog niet losgebroken Er zijn nog geen grote statements gemaakt. Ik vind het een pot nat. Mijn keuze zal dus een strategische keuze zijn."

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws lees je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie