Politiek

VVD-Kamerlid Aartsen: 'Forum voor Democratie misbruikt lokale verkiezingen om op de trom te slaan'

WNL
foto: WNL
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-Kamerlid Aartsen: 'Forum voor Democratie misbruikt lokale verkiezingen om op de trom te slaan'

Campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen namens de VVD Thierry Aartsen is niet te spreken over de manier waarop Forum voor Democratie met de lokale verkiezingen omgaat. Dat zegt het VVD-Kamerlid in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. "Dat vind ik een schoffering van de mensen die op dit moment naar de stembus gaan."

Thierry Aartsen is niet gecharmeerd van de manier waarop Forum omgaat met de lokale verkiezingen.

In elf gemeenten wordt vanaf maandag gestemd voor een nieuwe gemeenteraad. Dat is een gevolg van herindelingsoperaties. De elf gaan per 1 januari op in vier gemeenten: Maashorst, Purmerend, Land van Cuijk en Dijk en Waard. Ook landelijke politieke partijen proberen hier op in te spelen.

'Baudet met heel zijn gezicht overal op posters'

Aartsen vindt het wel gezond dat je als landelijke partij de lokale afdeling wat komt helpen bij de lokale verkiezingen. "Maar je moet wel oppassen", vindt hij.

Daarbij geeft Aartsen Forum voor Democratie als voorbeeld. "Daar staat Baudet met heel zijn gezicht overal op posters, met mensen die er niet eens wonen. Die misbruiken dit soort verkiezingen om een beetje op de trom te slaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie