Politiek
WNL

Eerste Kamervoorzitter Bruijn: 'ik heb vertrouwen in alle mogelijke Tweede Kamervoorzitters, ook in Martin Bosma'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste Kamervoorzitter Bruijn: 'ik heb vertrouwen in alle mogelijke Tweede Kamervoorzitters, ook in Martin Bosma'

Voorzitter van de Eerste Kamer Jan Antonie Bruijn heeft vertrouwen in alle mogelijke nieuwe Tweede Kamervoorzitters, ook in Martin Bosma (PVV). Dat zegt hij in het WNL-radioprogramma Sven op 1.

Zowel de naam van Martin Bosma van de PVV als die van Tom van der Lee van GroenLinks-PvdA gaan rond, zo schrijft De Telegraaf. Ook de naam van VVD’er Roelien Kamminga wordt genoemd. Bruijn benadrukt dat het "uiteraard aan de nieuwe Tweede Kamer is", maar dat hij de genoemde personen goed kent en goed met ze zou kunnen samenwerken. "Ik heb vertrouwen in alle drie."

Bruijn benadrukte het belang van een goede samenwerking tussen de voorzitters van zowel de Eerste, als de Tweede Kamer. "De samenwerking tussen de voorzitters van beide Kamers is de afgelopen periode heel goed geweest", aldus Bruijn.

Specifiek over Martin Bosma geeft Bruijn aan dat hij al veel met hem heeft samengewerkt, want Bosma was ondervoorzitter in de Tweede Kamer. "Wij zijn al veel naar herdenkingen geweest en we hebben het parlement vertegenwoordigd. Dat ging buitengewoon goed."

Ervaring

In de nieuwe Tweede Kamer, die vandaag wordt geïnstalleerd, zitten 67 debutanten en 43 Kamerleden die aan hun tweede termijn beginnen. Bruijn maakt zich geen zorgen over een mogelijk gebrek aan ervaring. "Er zijn hele goede introductieprogramma's voor nieuwe leden. Dat is bij ons ook zo. De leden worden ook aan de hand genomen door de ervaren leden."

Volgens Bruijn wordt "in het buitenland jaloers gekeken naar Nederland als het gaat om de kwaliteit van wetgeving".

Jan Anthonie Bruijn (voorzitter Eerste Kamer) heeft vertrouwen in 'alle drie' kandidaten voorzitterschap Tweede Kamer (6 december 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie