Politiek
WNL

Jesse Klaver wil debat Landbouwakkoord verplaatsen indien Rutte afwezig is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Klaver wil debat Landbouwakkoord verplaatsen indien Rutte afwezig is

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver wil dat premier Mark Rutte en CDA-leider Wopke Hoekstra aanwezig zijn bij het debat aanstaande donderdag over het klappen van het Landbouwakkoord. Daarnaast eist de de GroenLinks-leider dat alle stukken vooraf aan het debat compleet zijn. Het concept-Landbouwakkoord werd vrijdag gedeeld met de Kamer, maar het eindverslag van gespreksleider landbouwonderhandelingen Chris Kalden komt na alle waarschijnlijkheid niet op tijd. "Als niet aan de eisen kan worden voldaan, wil ik dat het debat verplaatst wordt", vertelt Klaver bij het WNL-radioprogramma Sven op 1.

Boerenorganisatie Farmers Defence Force heeft aangekondigd op de dag van het debat met trekkers te willen demonstreren. "Iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar waar ik moeite mee heb is dat de tractoren worden ingezet om de politiek te intimideren. Ik voel me niet geïntimideerd", zegt fractievoorzitter van GroenLinks, "De boeren hebben hun kans gehad."

Klimaatfonds

Volgende week staat ook het debat over het klimaatfonds op de planning. De steun van GroenLinks is daar allesbehalve zeker. "We tekenen niet bij het kruisje, zeker niet bij dit fonds. We gaan nog een heel scherp debat aan. Extra geld voor klimaat willen we graag, maar het moet doelmatig zijn. We hebben het bij onderwijs gezien, het geld kwam niet terecht in de klaslokalen. Het gaat erom dat je kijkt naar hoe het geld wordt uitgegeven", aldus de GroenLinks-man.

Jesse Klaver (fractievoorzitter GroenLinks) over het geklapte landbouwakkoord (27 juni 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie