Politiek
WNL

Onbekende CDA-lijsttrekker Bontenbal is na een kleine week al een BN'er

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Onbekende CDA-lijsttrekker Bontenbal is na een kleine week al een BN'er

Een week geleden was Henri Bontenbal nog de grote onbekende. Toen maandag bekend werd dat hij de nieuwe lijsttrekker zou worden van het CDA, heeft hij een marathon aan interviews afgelopen. "Knap hoe het CDA Bontenbal in de markt heeft gezet, complimenten daarvoor", reageert columnist en historicus Geerten Waling in WNL In de Kantine.

Vrijwel non-stop zat Bontenbal de afgelopen week bij de tv, radio of de krant. Hoe gaat hij het CDA uit het slop trekken, was de grote vraag. De Rotterdammer blijft er zelf nuchter onder en erkent dat zijn partij in zwaar weer verkeert. Toch is het knap hoe het CDA met een redelijk onbekend partijlid alle aandacht de afgelopen week naar zich toe heeft getrokken, vindt Waling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee gezichten

Volgens de columnist laat Bontenbal heel goed 'de twee gezichten van Nederland zien'. "Enerzijds zijn dat de mensen die het goed hebben en tevreden zijn. Anderzijds benoemt hij de mensen die ontevreden zijn en in armoede leven en wat betreft de politiek afgehaakt zijn."

Maar de vraag is volgens Waling of Bontenbal de grote groep ontevreden mensen, van wie een deel naar de BBB zijn overgestapt, aan zich kan binden. Waling benoemt daarbij ook de regio waar een groeiende groep ontevreden is over wat er in Den Haag gebeurt. "Bontenbal is met zijn afkomst uit Rotterdam wel weer een Randstedelijke kandidaat, dus of hem dit lukt, is de vraag."

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie