Politiek
KRO-NCRV

Mona Keijzer is bereid om Buma op te volgen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mona Keijzer is bereid om Buma op te volgen

Mona Keijzer is klaar voor het leiderschap van het CDA. Op de vraag of zij bereid is om Buma op te volgen antwoordt zij: "Ja absoluut".

Keijzer benadrukt dat het leiderschap van Buma op ‘geen enkele manier’ ter discussie staat binnen het CDA, maar ze steekt haar ambitie in Spraakmakers ook niet onder stoelen of banken. De staatssecretaris stoort zich eraan dat er – in het kader van de opvolging van Buma - wordt gesproken over 'kroonprinsen'. "Er staan ook een paar kroonprinsessen te trappelen."

Keijzer was in 2012 al een van de kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de partij. Buma gaf eerder zelf al aan dat er binnen het CDA mannen én vrouwen geschikt zijn voor zijn opvolging als partijleider. Keijzer noemt het positief dat er meerdere mensen beschikbaar zijn voor de toekomst.

Verkiezingsuitslag

Keijzer heeft geen feeststemming overgehouden aan de verkiezingsavond. "Het was niet zo'n goede avond als je van 12 naar 9 zetels gaat." De positie van het CDA in de Eerste Kamer wordt hiermee kleiner dan ooit voor het CDA. "It's all in the game", reageert Keijzer, "dit geldt wel voor meerdere partijen."

Ster advertentie
Ster advertentie