Politiek
WNL

CDA-prominent Bot doet oproep aan Hoekstra: vergeet Hugo niet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-prominent Bot doet oproep aan Hoekstra: vergeet Hugo niet

De talenten van Hugo de Jonge mogen niet verloren gaan in een nieuw kabinet, dat zei voormalig minister van Buitenlandse Zaken en CDA-prominent Ben Bot vanochtend in Sven Op 1. Hij hekelt de negatieve sfeer die tegenwoordig vaak rond bewindslieden hangt. ‘Nederlanders zijn echte criticasters. Het is nooit goed’.

Woensdagochtend deed Bot al een oproep aan partijleider Wopke Hoekstra in het Algemeen Dagblad: vergeet Hugo niet. Ook na het coronadebat van woensdagavond, waarin de minister van Volksgezondheid opnieuw flink onder vuur lag in de Tweede Kamer, heeft de voormalig minister nog steeds dezelfde mening. ‘Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het is onmogelijk om alles goed te doen. Maar in een land met 17 miljoen virologen heeft hij standvastig een consistente boodschap vastgehouden’.

Bot ziet De Jonge dan ook graag terugkeren in het volgende kabinet, al wordt er gezegd dat Hoekstra op zoek is naar nieuwe gezichten op het bordes. Volgens Bot is dat niet verstandig. ‘Het is belangrijk dat er in een nieuw kabinet een aantal mensen met bestuurlijke ervaring zitten’. VWS-bewindsman De Jonge zou dus een van die ervaren rotten mogen worden als het aan de CDA-veteraan ligt. ‘Bijvoorbeeld op Verkeer & Waterstaat of Onderwijs, al is dat wel een buitengewoon ingewikkeld ministerie. Maar ook Volksgezondheid zou hij weer kunnen gaan doen’.

Momenteel ligt De Jonge onder vuur door de trage start van zijn boostercampagne. De 84-jarige Bot, die volgende week zijn boosterprik ontvangt, deelt die kritiek. ‘Ik heb een halve dag aan de lijn gehangen om een afspraak te krijgen’, verzucht hij. ‘Terwijl je het in Duitsland met een belletje naar de huisarts geregeld hebt’. Bot zou meer duidelijkheid willen zien van De Jonge op dit vlak. ‘Als iets niet lukt, leg dan uit waarom niet. Er zullen namelijk ongetwijfeld goede redenen voor zijn’.

Ster advertentie
Ster advertentie