Politiek
BNNVARA

In de provincie met de druktemakers van De Nieuws BV

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. In de provincie met de druktemakers van De Nieuws BV

De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Dus duiken de vaste columnisten van De Nieuws BV deze week het land in. Ze bezoeken allemaal een andere provincie en een ander probleem. "Ik kwam hier om Hugo de Jonge de schuld te geven, maar dat gaat niet lukken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat zegt Kees van Amstel als hij gaat kijken bij een nieuwbouwwijk aan de rand van Almere. "Wie wil hier nou wonen?” Is zijn eerste reactie als hij de bakstenen blokken achter het hek ziet. Met de huidige hoge woningnood zijn daar genoeg mensen voor, weet Coen van Rooyen van WoningsbouwersNL. Hij legt Kees uit hoe het zit met dat bouwen, bouwen, bouwen in Flevoland.

Stikstof, energie en waterschap

Pieter Derks trapt de serie af in Gelderland. In het bos op de Loenermark hoort hij van boswachter Clara Wilken wat stikstof daar doet met de natuur. Dolf Jansen bezoekt een eenzame windmolen in Noord-Holland en hoort dat bewoners daar zelf de eigenaar van zijn. En Ellen Deckwitz gaat naar Friesland. Boer Anno Witteveen vertelt haar hoe hij hulp heeft gekregen van het waterschap om zijn gras groen te houden.

Openbaar vervoer

In de laatste aflevering ging Marcel van Roosmalen naar Noord-Brabant. Het gaat daar namelijk niet goed met het openbaar vervoer. In Gemert komt de bus steeds minder vaak en daar heeft student Viktor last van.

Na het interview belandt Marcel in zijn zoektocht naar een kopje koffie en worstenbroodjes in het carnaval van Gemert. Nieuwsgierig? Van die zoektocht is een bonus-aflevering gemaakt, en die is nu te vinden in je favoriete podcast-app.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie