Politiek
EO

Kaag: Kabinet hoopt nog op komst president Trump

foto: ANP Royal Imagesfoto: ANP Royal Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Kaag: Kabinet hoopt nog op komst president Trump

Minister Sigrid Kaag heeft vandaag met Ivanka Trump in de marge van de Global Entrepreneurship Summit ook nog even gesproken over een mogelijk bezoek van de Amerikaanse president Trump. "Ik heb de verwachting uitgesproken dat het kabinet hoopt op aanwezigheid", vertelde Kaag in Dit is de Dag.

De Amerikaanse president Trump is door de koning uitgenodigd om in Nederland op bezoek te komen in verband met de internationale herdenking van de Slag om de Schelde, op 31 augustus in Terneuzen. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra liet al weten niet te denken dat Trump daar aanwezig kan zijn. Over de reactie van Ivanka Trump wilde Kaag geen uitspraken doen.

Vrouwen

De Global Entrepreneurship Summit was een initiatief van president Obama, overgenomen door de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Voor het eerst was de internationale ondernemerstop in de EU en Nederland heeft de organisatie op zich genomen. Ivanka Trump was als speciaal adviseur van haar vader bij de slotsessie van de top.

Sigrid Kaag kon zich als gastvrouw van de top en als minister voor internationale handel en ontwikkelingssamenwerking goed vinden in Ivanka Trumps verhaal wat vooral ging over het belang van vrouwelijk ondernemerschap. Veel vrouwen waren ook aanwezig op uitnodiging van de Nederlandse overheid en de Amerikaanse overheid. Kaag: "Ivanka Trump had niet zozeer een een verhaal over diversiteit of gendergelijkheid, maar een economisch verhaal. Het is slimme economie om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren".

Kosten

Nederland heeft 15 miljoen euro geïnvesteerd in de top. "Dat geld wordt ruim terug verdiend", stelt Kaag. "Alleen al door de contracten die al zijn getekend en nog worden getekend." En ook de gemeente Den Haag heeft baat bij de aanwezigheid van alle deelnemers aan de conferentie. Dat zou al zo’n vier miljoen euro opleveren.

"Er waren veel internationale investeerders die doorgereisd zijn naar andere Nederlandse bedrijven door deze conferentie. Veel mensen blijven nog een paar dagen. Het is een hele goede investering."

Luister het hele gesprek hier terug:

Nederland betaalt 15 miljoen voor ondernemerstop met Ivanka Trump

Ster advertentie
Ster advertentie