Politiek
BNNVARA

Wie wordt de nieuwe voorzitter van de PvdA?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wordt de nieuwe voorzitter van de PvdA?

De Partij van de Arbeid is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het nieuwe geluid, het nieuwe elan: gaat kandidaat Pieter Paul Slikker daarvoor zorgen? Dat bespreekt hij met politiek redacteuren Merel Ek en Joost Bekendam in De Week van Kee: de Verlenging.

Twee maanden geleden liet de huidige voorzitter van de PvdA, Nelleke Vedelaar, weten dat ze gaat stoppen. Al gauw meldde Pieter Paul Slikker zich als kandidaat opvolger. 2 oktober wordt duidelijk of hij het gaat worden bij de voorzittersverkiezing van de partij.

Slikker zit sinds 2015 in de gemeenteraad van Den Bosch en is daar sinds 2017 fractievoorzitter voor de PvdA. Hij was ook politiek assistent van Lilianne Ploumen en werkte als campagnemanager voor Wouter Bos, Diederik Samsom, Job Cohen en Lodewijk Asscher.

Een moderne volkspartij

In zijn brief aan de partij waarin hij zich kandidaat stelt als voorzitter zegt hij dat hij wil werken aan een nieuw PvdA: een moderne volkspartij die weer gaat winnen. Hij wil koers zetten op het gemeenschappelijke belang en niet het belang van individuen: de PvdA moet volgens hem meer met de samenleving zijn, minder met zichzelf en bovendien beter zichtbaar worden in wijken. Ook jongeren moet in de partij ruimte krijgen om de partij 'open te breken en te inspireren'.

De Week van Kee: de verlenging

Dit nieuwe elan: zit de partij daarop te wachten? In de YouTube-serie van De Nieuws BV 'De Week van Kee: de Verlenging', gaan politiek redacteuren Merel Ek en Joost Bekendam met hem in gesprek. Kijk en praat mee in de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie