Politiek
EO

Caroline van der Plas (BBB): 'Ik ga weg bij de Rabobank'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline van der Plas (BBB): 'Ik ga weg bij de Rabobank'

'Je reinste discriminatie', zo noemt BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas de uitspraken van de Rabobank om boeren in de buurt van kwetsbare natuur geen nieuwe leningen meer te verstrekken. Als protest zegt Van der Plas alle rekeningen van haar partij bij de bank op, zegt ze bij Dit is de Dag.

Zomergesprek met Caroline van der Plas

De Rabobank bestempelt voortaan de Nederlandse melkveehouderij als extra kwetsbare sector. Dat betekent dat de bank niet snel meer leningen zal verstrekken aan zuivelboeren rond natuurgebieden die willen uitbreiden, zo kondigde bestuursvoorzitter Wiebe Draijer vandaag aan.

"Dit is discriminatie", zegt Caroline van der Plas. "Als boeren gewoon een vergunning kunnen krijgen voor uitbreiding of modernisering kun je niet op deze basis geen lening meer geven. Dat doen ze bij andere sectoren ook niet."

Als protest tegen deze plannen vertrekt Caroline van der Plas als klant bij de Rabobank. "Wij zijn nu bezig om al onze eigen BBB-rekeningen op te zeggen bij de Rabobank. Ik vind deze plannen echt heel slecht", zegt ze, "wij zijn aan het kijken naar een nieuwe bank." Ook zegt ze Kamervragen te gaan stellen over de kwestie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie