Politiek
BNNVARA

Asscher (PvdA) over KLM: 'Het is gênant dat een ruzie zo uit de hand loopt en dat het zo moeilijk was om salaris in te leveren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Asscher (PvdA) over KLM: 'Het is gênant dat een ruzie zo uit de hand loopt en dat het zo moeilijk was om salaris in te leveren'

"KLM is enorm belangrijk voor de economie. Niet alleen alle directe banen, maar ook de werkgelegenheid daar omheen. 'Het is gênant dat een ruzie zo uit de hand loopt en dat het zo moeilijk was om salaris in te leveren" vindt Lodewijk Asscher. In De Nieuws BV reageert de PvdA-voorman op de onrust bij KLM en vertelt hij over het nieuwe verkiezingsprogramma van zijn partij.

Video niet beschikbaar

"KLM is één van de grootste werkgevers van Nederland. Wij hebben als PvdA voor de steun van de KLM gestemd, er hangen 30.000 banen van af.Dan wil ik dat spierballenvertoon niet, ik wil dat het geregeld wordt, dat ze verduurzamen en dat mensen netjes hun werk kunnen doen tegen een fatsoenlijk loon. Geen show en geen geruzie. Regel het", zegt Asscher richting Hoekstra, KLM en de bonden.

Vijfhonderd rijkste Nederlanders rijker door corona

Asscher zat bij de NieuwsBV om over het nieuwe verkiezingsprogramma van de PvdA te praten. "Er is veel scheefgegroeid in Nederland. De vijfhonderd rijkste Nederlanders zijn sinds corona rijker geworden en het Rode Kruis roept tegelijkertijd op de voedselbanken te helpen omdat ze het werk niet aankunnen. Dat gebeurt tegelijkertijd." Asscher wil dat iedereen fatsoenlijk kan wonen. "Er moet een Prins Bernhard belasting komen. Je hebt aan één huis genoeg. Niemand heeft er 500 nodig." Daarnaast pleit Asscher voor de verhoging van het minimumloon.

PvdA-leider Lodewijk Asscher over het nieuwe verkiezingsprogramma

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie