Politiek
WNL

VVD-voorzitter Wetzels: het is aan de leden of Rutte nog een keer lijsttrekker wordt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-voorzitter Wetzels: het is aan de leden of Rutte nog een keer lijsttrekker wordt

De VVD-leden hebben een grote mate van invloed op de vraag of Mark Rutte nog een keer lijsttrekker wordt bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Dat zei partijvoorzitter Eric Wetzels dinsdagochtend in Sven op 1. "Het is in eerste instantie aan Rutte en uiteindelijk bepalen de leden of dat ook zo is", aldus Wetzels tegenover Sven Kockelmann.

De voorzitter benadrukt dat hij niet zinspeelt op lijsttrekkersverkiezingen. "Maar op het moment dat er heel andere signalen zouden komen, heb je daar altijd een gesprek over met de leden." Voorlopig zijn dergelijke signalen niet aan de orde, aldus Wetzels. "We zijn heel blij met Mark Rutte, die naar eigen zeggen op de helft van zijn termijn zit. Dus het gaat voorlopig nog even door."

75-jarig bestaan VVD

De bespiegelingen van Wetzels komen op de dag van het 75-jarige bestaan van zijn partij. "Wij zijn de enige grote volkspartij die overgebleven is in Nederland", merkt de partijvoorzitter op. "Dus we hebben een belangrijke rol in het politieke spectrum."

Dat de VVD naar links zou zijn opgeschoven, verwerpt hij. "Dat er ter rechterzijde van ons meer partijen bij zijn gekomen betekent niet dat de VVD linkser is geworden. De VVD is altijd een gematigd rechts-liberale partij geweest." FvD, PVV en JA21 noemt hij "geen liberale partijen".

Eric Wetzels (VVD-voorzitter): het is aan de leden of Rutte nog een keer lijsttrekker wordt (24 januari 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie