Politiek

Marijnissen over OVV-rapport: Yeşilgöz moet met goed verhaal komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marijnissen over OVV-rapport: Yeşilgöz moet met goed verhaal komen

Dilan Yeşilgöz – die wil aanblijven als minister van Justitie van Veiligheid na de snoeiharde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vorige week – moet "met een heel goed verhaal komen", aldus SP-leider Lilian Marijnissen in Sven op 1.

Video niet beschikbaar

De oppositiepolitica noemt het "heel ernstig dat de veiligheid van mensen niet gegarandeerd kan worden. Hoe heftig is dat?". Marijnissen wil snel van de minister weten welke oplossingen zij in petto heeft. "Dit kun je natuurlijk niet op de lange baan schuiven. Wij willen hier deze week nog en debat over."


In het OVV-rapport over de moorden op misdaadjournalist Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B., dat woensdag uitkwam, staat onder meer dat het Openbaar Ministerie destijds is tekortgeschoten in de beveiliging van Nabil B., kroongetuige in het omvangrijke proces. Zijn broer Reduan werd in maart 2018 in Amsterdam vermoord.

Yesilgöz gaf vanmorgen in de Kamer aan dat zij wil doorgaan als minister van Justitie en Veiligheid. Ze ziet het OVV-rapport als aansporing om door te gaan het het hervormen van het stelsel van bewaken en beveiligen.

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Sven op 1 met SP-leider Lilian Marijnissen

Ster advertentie
Ster advertentie