Politiek
NOS

Bespreking van de openbaar gemaakte notulen met politiek verslaggever Lars Geerts

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Bespreking van de openbaar gemaakte notulen met politiek verslaggever Lars Geerts

Toen Rutte bekendmaakte dat de notulen van de ministerraad openbaar zouden worden, zei hij dat de dertig pagina's explosieve passages zouden bevatten. In het NOS Radio 1 Journaal bespreekt politiek verslaggever Lars Geerts de aantekeningen van gesprekken over de toeslagenaffaire.

''De toon van de notulen is opvallend,'' zegt Geerts.

De ministers spraken binnenskamers over kritische Kamerleden als Pieter Omtzigt (CDA). Ook lieten zij zich uit over het geven van informatievoorziening aan de Kamerleden. Een paar opvallende zinnen op een rij:

Over minister Koolmees (D66): "Hoewel de motie niet is gesteund door de VVD en CDA-fracties, voeren de woordvoerders van deze fracties, de heer Omtzigt en mevrouw Lodders, wel een gezamenlijke strijd tegen staatssecretaris Snel"

Over premier Rutte (VVD): "...toont weinig begrip voor woordvoerders van coalitiefracties die zich in de media trachten te profileren"

Over minister Hoekstra (CDA): "...laat weten dat de relatie tussen het kabinet en de coalitiefracties in de Tweede Kamer ingewikkeld te noemen is"

Over minister Kaag (D66): "...laat weten minder moeite hebben met het verschijnsel dat leden van de coalitiefracties in de Tweede Kamer zich openlijk tegen het kabinet afzetten"

Donderdag is een debat waar de notulen worden besproken. Geerts verwacht felle Kamerleden: ''de vraag is of er een groep is die geen streep wil zetten onder deze notulen.''

Jozephine Trehy over vertrouwen in het koningshuis

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie