Politiek
NOSNTR

Hoessein heeft nieuwe hoop dat zijn geradicaliseerde dochter en kleinkinderen terugkomen

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoessein heeft nieuwe hoop dat zijn geradicaliseerde dochter en kleinkinderen terugkomen

Hoessein probeert al jaren zijn geradicaliseerde dochter en haar kinderen terug naar Nederland te krijgen. Na het nieuws dat een Nederlandse IS-vrouw terug wordt gehaald door het kabinet heeft hij nieuwe hoop. In Nieuws en Co doet hij zijn verhaal.

De dochter van Hoessein radicaliseerde 9 jaar geleden en besloot haar man achterna te reizen naar Syrië. Op dit moment zit ze in Koerdisch gevangenkamp.

''Het allerbelangrijkste voor mij is om mijn kleindochters terug te halen. Die moeten geen slachtoffer zijn van het gedachtegoed van hun vader of moeder. Ze hebben er niet voor gekozen,'' zegt hij tegen verslaggever Waldy.

Hetzelfde gevangenenkamp

De Nederlandse overheid worstelt al lange tijd met het terughalen van IS-vrouwen en hun kinderen. Een Nederlandse IS-vrouw uit Gouda en drie kinderen worden nu toch door een Nederlandse delegatie uit Syrië gehaald zodat hun strafproces kan starten.

Nederlandse IS-vrouwen en hun kinderen zitten in een Koerdisch gevangenenkampen. De dochter van Hoessein zit in hetzelfde kamp als die waar de IS-vrouw uit Gouda zat.

''Nog wat van maken''

Hoessein is ervan overtuigd dat zijn kleinkinderen terug kunnen komen en nog niet te ver geïndoctrineerd zijn. ''Op die leeftijd kan je er nog wat van maken. Als we de kinderen daar houden maken we een fout.''

Hoessein tegen verslaggever Waldy '''de vrouw die is terug gehaald zat in hetzelfde kamp als mijn dochter.''

Ster advertentie
Ster advertentie