Naar homepage
Politiek

Albert Verlinde gaat bij 750 voorkeursstemmen de gemeenteraad in
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde gaat bij 750 voorkeursstemmen de gemeenteraad in

Bij zo'n 750 voorkeursstemmen gaat Albert Verlinde namens de VVD de gemeenteraad van Vught in, zo zegt hij in WNL Haagse Lobby. Op dit moment is Verlinde lijstduwer van de VVD Vught voor de gemeentelijke herindelingsverkiezingen aankomende woensdag. "Als je duwt, moet je ook wel doorzetten."

Aangezien Vught een relatief kleine gemeente betreft, zou je met 150 tot 200 voorkeursstemmen al in de raad terecht kunnen komen, maar de voormalig directeur van Stage Entertainment wacht wel op een "duidelijk signaal". "Daar moet je niet voor weglopen en dan moet je in de gemeenteraad gaan zitten", vindt hij.

‘Alle drie de dorpen moeten serieus genomen worden’

Het belangrijkste vindt Verlinde dat Cromvoirt, dat slechts rond de 790 inwoners telt en waar hij zelf woont, en Helvoirt, een dorp dat vanaf 1 januari toegevoegd wordt aan de gemeente, net zo serieus genomen worden als het veel grotere Vught. "Dat niet mensen in deze tijd zeggen: het zijn verkiezingen voor alle drie de dorpen, en als de verkiezingen voorbij zijn is het gewoon Vught en stikt de rest maar", zegt hij. Daarnaast is er nu weinig wat de drie dorpen echt bindt. "Ik zou het leuk vinden als er een potje komt wat de eendracht tussen die drie dorpskernen gaat binden", zegt hij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie