Politiek
AVROTROS

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman mist emotie in 'afgestompte politiek'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman mist emotie in 'afgestompte politiek'

Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid voor de SP, krijgt soms te horen dat ze moet oppassen dat de politiek haar "niet te veel raakt". "Mensen zeggen dan dat je moet uitkijken dat je er niet aan kapot gaat. Maar ik wil de vraag omdraaien: waarom raakt het jullie niet?", zegt Beckerman in MISCHA!.

#287 - Sandra Beckerman - MISCHA!

Tijdens debatten over de gaswinning in Groningen liet Beckerman de afgelopen jaren haar emoties zien. Het Kamerlid vraagt zich af waarom de politiek zo is afgestompt. "Er zit zoveel pijn in de samenleving, waarom is de politiek zo bezig met de waan van de dag, met scoren, met hoe het eruit ziet?"

Vertrek Renske Leijten

Zodra haar werk in de Tweede Kamer haar niet meer raakt, stopt ze. Beckerman: "Aan de andere kant zie ik ook wat er gebeurt bij Renske Leijten: die heeft zich samen met Pieter Omtzigt kapot gevochten in het toeslagenschandaal, en ziet dagelijks ouders voor wie het nog steeds niet is opgelost. Renske vraagt zich af of ze in het giftige politieke klimaat - haar woorden - in de Kamer nog wel voldoende kan bereiken."

Volgens Beckerman maakt het vertrek van haar collega haar misschien juist strijdbaarder. "Ik zie dat zelfs pitbulls als Renske af en toe moeten loslaten om weer sterker terug te kunnen komen. Het is ook een estafette, soms moet je het stokje even doorgeven."

#287 - Sandra Beckerman - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie