Politiek
WNL

Segers over radicale islamitische invloeden: 'Vrijheid fier en stevig verdedigen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Segers over radicale islamitische invloeden: 'Vrijheid fier en stevig verdedigen'

Radicale islamitische invloeden moeten worden bestreden, maar niet ten koste van het afschaffen van het bijzonder onderwijs. Dat zegt fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers in WNL Op Zaterdag. "Wanneer vrijheid wordt gebruikt om vrijheid om zeep te helpen, dan moet je pal voor vrijheid staan en die heel stevig en fier verdedigen."

Video niet beschikbaar

Daarvoor is het nodig dat er een verbod komt op de buitenlandse financiering van islamitische organisaties. Vanuit landen als Saudi Arabië en Qatar wordt er geld gedoneerd aan islamitische instellingen in Nederland. "Een premie voor salafisten, de donkerste versie van de islam", aldus Segers.

Bijzonder onderwijs

Volgens de politicus is de vrijheid van onderwijs daar niet voor bedoeld. Afschaffen van de vrijheid van onderwijs vindt hij te ver gaan. "Ik zal me altijd blijven verzetten tegen de afschaffing van bijzonder onderwijs, dat hoort bij Nederland."

Het argument dat die vrijheid het lastiger zou maken om in te grijpen tegen radicale elementen, verwerpt Segers. Vrijheid is nooit onbegrensd. Wanneer die gebruikt om vrijheid te beknotten, moet dat keihard aangepakt worden. "Als er een radicale haatimam komt op een school, moet je onmiddellijk optreden en ingrijpen."

Segers over Artikel 23 en islamscholen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie