Politiek
AVROTROS

Esther Ouwehand: 'Hoe sneller je ingrijpt, hoe makkelijker het herstel'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Esther Ouwehand: 'Hoe sneller je ingrijpt, hoe makkelijker het herstel'

"We hadden enorme personeelstekorten, dat is nu opgelost. Dat maakt wel verschil als je weer begint", vertelt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren in MISCHA!. "Ik maak de vergelijking met roofbouw op de aarde. Hoe sneller je ingrijpt, hoe makkelijker het herstel van de natuur gaat. Maar als je lang wacht wordt het steeds moeilijker en is het uiteindelijk misschien wel onherstelbaar. Zo werkt het ook met onze gezondheid."

#219 - Esther Ouwehand - MISCHA!

"Het gaat supergoed met de Partij voor de Dieren, maar als partijleider moet je daardoor je aandacht over veel verschillende dingen verdelen", aldus Ouwehand. Het Tweede Kamerlid legde haar werkzaamheden in oktober neer vanwege gezondheidsproblemen als gevolg van overbelasting en is nu weer aan het werk.

'Moeilijk om niet de hele tijd te interrumperen'

Ouwehand zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. Wat is haar grootste zwakte als politicus? "In het begin vond ik het moeilijk om anderen niet de hele tijd te interrumperen. Je hebt maar beperkt de mogelijkheid vragen te stellen en daar maakten ministers dan wel eens gebruik van. Ze zeiden dingen die ik aanstootgevend onjuist vond, waarop ik reageerde. Maar dan kon ik later in het debat niks meer zeggen. Dat heb ik echt af moeten leren."

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie