Politiek
NOSNTR

Van Laarhoven vanuit cel: 'Grapperhaus meer oog voor gerechtigheid dan departement'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Laarhoven vanuit cel: 'Grapperhaus meer oog voor gerechtigheid dan departement'

Oud-coffeeshophouder Van Laarhoven dankt vanuit een Thaise cel minister Grapperhaus voor zijn hulp. "Kennelijk heeft minister Grapperhaus meer oog voor gerechtigheid dan zijn departement", laat Van Laarhoven weten in een schriftelijke verklaring.

Grapperhaus is naar Thailand gereisd om overlevering naar Nederland te regelen. Politiek verslaggever Albert Bos sprak met de minister in Bangkok. In Nieuws en Co vertelt Grapperhaus dat het 'een bemoedigend gesprek' was:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johan van Laarhoven en zijn Thaise vrouw werden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor witwassen, nadat de Nederlandse justitie de Van Laarhovens als verdachten had aangemerkt in een rechtshulpverzoek aan de Thaise justitie. Daarop besloot Thailand zelf een strafrechtelijk onderzoek te openen.

Speculeren

Grapperhaus stelt verder dat het nog niet zeker is dat het echtpaar Van Laarhoven naar Nederland kan komen. Ook Van Laarhoven zegt daarover "niet te willen speculeren".

Van Laarhoven woont sinds 2008 in Thailand. Sinds 2011 wordt hij in Nederland verdacht van het witwassen van drugsgeld, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Ster advertentie
Ster advertentie