Politiek
KRO-NCRV

VVD dwingt minister tot ingrijpen op woningmarkt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD dwingt minister tot ingrijpen op woningmarkt

"Het is een grote stap, ja", erkent VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis in het radioprogramma 1 op 1. Hij wil dat minister Van Veldhoven gaat ingrijpen op de woningmarkt en de provincie opdracht geeft om huizen te bouwen op voormalig vliegveld Valkenburg.

Video niet beschikbaar

"We staan achter het gedecentraliseerde woningbeleid", verzekert Koerhuis. "Maar gemeenteraden praten nu al 15 jaar. Telkens poppen daar weer nieuwe linkse eisen op. De woningnood is groot in Nederland. We moeten alles uit de kast halen om te bouwen, nu ingrijpen."

5000 nieuwe woningen

Koerhuis wil daarom dat er 5000 woningen worden gebouwd op het voormalig vliegveld Valkenburg, "een groot braakliggend terrein", vlakbij Katwijk, waar nu de musical Soldaat van Oranje wordt gespeeld. "Daar valt een grote klapper te maken."

Het VVD-Kamerlid wil ook andere gebieden in Nederland aanwijzen waar woningen gebouwd moeten worden, ook al is de gemeenteraad daar tegen. "We houden het decentraal, zolang er genoeg woningen gebouwd worden en plannen worden gemaakt. Maar het houdt een keer op."

VVD dwingt minister tot ingrijpen op woningmarkt

Ster advertentie
Ster advertentie