Politiek
KRO-NCRV

VVD-Kamerlid Anne Mulder stopt na de verkiezingen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD-Kamerlid Anne Mulder stopt na de verkiezingen

Prominent VVD’er Anne Mulder stopt na de volgende verkiezingen als Kamerlid. Hij heeft dan tien jaar in de Tweede Kamer gezeten. Dat maakte hij bekend in het radioprogramma 1 op 1. "Ik denk dat het genoeg is."

"Ik ben nu tien jaar lid van de Tweede Kamer, ik ga niet voor een volgend termijn", zegt Mulder in de uitzending van Sven Kockelmann. Het VVD-Kamerlid voert nu nog namens zijn partij het woord over Europese Zaken, hij is Brexit-rapporteur en voorzitter van de vaste Kamercommissie Financiën.

VVD’er Anne Mulder stopt na de verkiezingen

In 1 op 1 ging het over de begrotingstop van de Europese Unie, waar Nederland gevraagd is om ongeveer 2 miljard euro meer bij te dragen. Voor Mulder gaat dat een grote stap te ver. "Als je ergens meer geld uitgeeft, dan moet je op een ander punt bezuinigen. Ik zie niet in waarom we meer moeten betalen. We betalen al netto meer dan andere landen."

Mulder denkt vooral aan het 'draagvlak voor de Europese Unie'. "De Nederlander is lauw over de Europese Unie. Ze begrijpen best de voordelen, maar is wel pragmatisch." Hij haalt uit naar coalitiepartner D66, die wel extra geld wil naar Brussel.

"Daarmee hol je het standpunt van de Nederlandse regering en het draagvlak voor de EU uit." Dinsdagavond debatteert de Kamer over de Europese begroting.

Ster advertentie
Ster advertentie