Politiek

Middenpartijen lijken te veel op elkaar: 'Hoe kunnen GroenLinks en VVD het eens zijn over de inhoud?'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Middenpartijen lijken te veel op elkaar: 'Hoe kunnen GroenLinks en VVD het eens zijn over de inhoud?'

Vijfenhalve maand na de verkiezingen concludeert informateur Hamer dat niet de inhoud, maar de beeldvorming het probleem zou zijn achter de geknakte formatie. Juist dat baart zorgen, vindt opiniemaker Daniela Hooghiemstra.


Als er geen verschillen meer bestaan tussen partijen die normaal gezien ver uit elkaar staan, hebben we pas echt een probleem. “Hoe kunnen GroenLinks en de VVD het op inhoud met elkaar eens zijn?”, zegt ze in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “Iedereen die hecht aan concrete punten en inhoud moet blij zijn dat een kabinet met de partijen waar de voorbije weken mee gesproken is er niet komt.”

Over inhoud en beeldvorming die nauwelijks nog te scheiden zijn gaat het in WNL Opiniemakers met columnist Daniela Hooghiemstra, filosoof Jelle van Baardewijk en schrijver Constanteyn Roelofs.

WNL Opiniemakers

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie