Politiek
BNNVARA

CDA prominent Veerman: 'EU-optreden Hoekstra niet echt succesvol'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA prominent Veerman: 'EU-optreden Hoekstra niet echt succesvol'

In De Nieuws BV zegt CDA-prominent Cees Veerman dat hij het optreden van Wopke Hoekstra in Europa 'niet het sterkste' vond: "Je moet vrienden maken in Europa. Wopke Hoekstra is daar niet echt succesvol in geweest."

Week van Kee: CDA-prominent Veerman; Hoekstra niet echt succesvol in EU

Video niet beschikbaar

"Wij hebben enorm geprofiteerd van de lage euro waardoor onze export goed was", zegt CDA prominent Cees Veerman. "Wij leven van Europa. Je kunt alleen zaken doen als je bereid bent iets te geven." Na oud-premier Balkenende is oud-minister Veerman ook kritisch over de manier waarop Nederland zich opstelt in Europa.

Banken in de nek

Over het stevige stikstofrapport dat Johan Remkes presenteerde zegt de oud-landbouwminister: "Stevig, duidelijk en precies het probleem benoemend: niet wanneer maar hoe gaan we iets doen. Het belangrijkste voor boeren en tuinders is duidelijkheid."

"We staan vlak voor verkiezingen en de verkiezingskoorts gaat spelen", zegt Veerman."Ik heb al een paar keer gepleit voor een staatscommissie voor de landbouw. De boeren weten dan waar ze aan toe zijn. Boeren zijn namelijk best bereid te veranderen, maar willen weten in welke situatie kom je terecht. Boeren hebben bijvoorbeeld de banken in de nek."

Moeite, pijn en tranen

"Ik heb met de minister daarover gesproken", zegt de oud-minister van drie kabinetten Balkenende. "We komen er niet met kleine stapjes. Het kost moeite, pijn en tranen, maar dat is enige manier om zelfrespect bij de boeren te krijgen. Ik deel geen onvoldoendes meer uit want ik ben gepensioneerd en de minister zit in de tang van de politieke verscheidenheid van meningen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie