Naar homepage
Politiek

Farid Azarkan (DENK) over bedreigingen: 'Er worden maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat ik geen gevaar loop'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Farid Azarkan (DENK) over bedreigingen: 'Er worden maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat ik geen gevaar loop'

Het felle debat over de vrijheid van meningsuiting heeft ervoor gezorgd dat Farid Azarkan bedreigd is, dat vertelt de fractievoorzitter van DENK in De Nieuws BV. "Er worden maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat ik geen gevaar loop."

Twee weken na de gruwelijke moord op Franse leraar Samuel Paty werd een petitie gestart die belediging van de profeet Mohammed strafbaar wil stellen. Azarkan vindt de moord op Samuel Paty afschuwelijk, maar de fractieleider van DENK wil af van het idee dat bij elk incident alle moslims ter verantwoording worden geroepen. "Ik word weggezet als een vijand, de vijand van de Nederlanders."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De emoties liepen hoog op tijdens een debat in de Tweede Kamer vorige week over de vrijheid van meningsuiting. "Ik werd van links tot rechts aangevallen." Kamerleden vielen Azarkan aan om de timing en dat de politicus weigert afstand te nemen van de petitie. "Ik heb liever dat in een petitie iets opgeroepen wordt en dan kun je als Kamer altijd kijken hoe je ermee omgaat. De timing is alleen de vorm, dat is een hele eenzijdige manier van kijken naar die petitie. Je kunt ook waardering hebben voor het feit dat 120.000 burgers hebben gezegd, wij zien in die samenleving iets gebeuren en daar maken we ons zorgen over."

Quote

Het maakt mij niet uit dat het om mij gaat, maar als het om mijn kinderen gaat raakt mij dat enorm

Farid Azarkan

Bedreigingen

Tijdens het debat gebeurde er iets dat Azarkan nog nooit heeft meegemaakt. "Van der Staaij vond dat ik mijn mond moest houden en Segers was het met hem eens. Toen kwam mevrouw Van Toorenburg, van het CDA en die zei dat ik de docent nog een keer in de rug stak. De voorzitter had moeten ingrijpen." Een dag na het debat zag Azarkan diverse bedreigingen voorbij komen. "Het maakt mij niet uit dat het om mij gaat, maar als het om mijn kinderen gaat, raakt mij dat enorm."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Online ziet Azarkan de namen van zijn kinderen voorbijkomen, iemand die oproept om te kijken waar zij naar school gaan, zijn huisadres en daarnaast ontvangt de politicus schriftelijke bedreigingen. "Er worden maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat ik geen gevaar loop."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie