Politiek
BNNVARA

Jesse Klaver: Boos over gebrek eisen aan KLM

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Klaver: Boos over gebrek eisen aan KLM

"Ik ga ze niet feliciteren. Dit heeft niks met duurzaamheid te maken," reageert Jesse Klaver, partijleider van GroenLinks in De Nieuws BV op het door het kabinet bekend gemaakte steunpakket voor KLM.

Klaver: "Waar ik verbaasd en boos over ben, is dat we geen eisen stellen aan duurzaamheid. Alles wat nu is afgesproken, was eerder al afgesproken. Sorry jongens, dit is een groot cadeau met een strik erom. We moeten KLM redden daar ben ik voor, maar voor de cultuursector wordt dit allemaal niet gedaan."

Baalt als een stekker

Klaver baalt als een stekker van de afspraken. GroenLinks is een petitie gestart en hoopt op minimaal 100.000 handtekeningen. Klaver: "Als we het kabinet onder druk weten te zetten, helpt dat op deze manier. Een miljoen heb ik het allerliefst. Hoe meer mensen hoe liever."

Bondgenoot D66

Klaver geeft aan zich niet voor te kunnen stellen dat Rob Jetten voor de huidige afspraken is. Klaver: "Dit is het moment om keiharde afspraken te maken met KLM. Vooral als het gaat om die korte vluchten. Schaf korte vluchten naar bijvoorbeeld Brussel af."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie