Politiek

Rutte maakt in Zeeland excuses voor afblazen marinierskazerne

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rutte maakt in Zeeland excuses voor afblazen marinierskazerne

Premier Rutte heeft op een bijeenkomst in Vlissingen namens het hele kabinet excuses aangeboden voor de communicatie en het achterhouden van informatie bij het afblazen van de komst van een marinierskazerne naar die stad.

Ook heeft hij toegezegd dat er samen met Zeeland gekeken wordt hoe de provincie gecompenseerd kan worden. Het gaat daarbij om gemaakte kosten en om de economische schade door het wegblijven van de kazerne, zo zei de premier. Hij erkent verder dat de imagoschade die Zeeland heeft geleden hersteld moet worden. Hoe dat moet gebeuren zei hij niet.

Motie van afkeuring

Vorige maand maakte staatssecretaris Visser van Defensie bekend dat de kazerne uit Doorn tegen de afspraken in toch niet naar Zeeland zou verhuizen. Bestuurders uit Zeeland voelden zich overvallen en in de maling genomen door het besluit.

Staatssecretaris Visser maakte in de Tweede Kamer al excuses voor de gang van zaken en kreeg daarbij van vrijwel de voltallige oppositie een motie van afkeuring.

Sommige aanwezigen in Vlissingen waren nog steeds boos op Visser en noemden haar onbetrouwbaar. Rutte zei dat te begrijpen, maar ook achter zijn staatssecretaris te staan. "Ze is niet onbetrouwbaar. Ze heeft een fout gemaakt, maar die ook toegegeven."

Ondanks de teleurstelling van veel Zeeuwen verliep de bijeenkomst rustig en gemoedelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie