Politiek
EONOS

Spekman: 'fusie PvdA en GroenLinks zou onvoorstelbaar slecht zijn'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spekman: 'fusie PvdA en GroenLinks zou onvoorstelbaar slecht zijn'

Er zou gesproken worden over een fusie tussen de fracties van de Partij van de Arbeid en GroenLinks. Dat melden bronnen aan de NOS. Oud-partijvoorzitter van de PvdA, Hans Spekman noemt het in Langs de Lijn En Omstreken "onvoorstelbaar slecht".

Hans Spekman over mogelijke fusie PVDA en GroenLinks

Spekman ziet niets in het idee om beide partijen te fuseren. "Ik zou het heel erg vinden als het gebeurt, om twee heel belangrijke redenen. Er moet geleerd worden van de toeslagenaffaire. Alles in een Haagse mal willen drukken, dat is niet goed. En dat gebeurt wel vanuit het idee: het moet één fractie worden."

De oud-partijvoorzitter vindt het ook een klap in het gezicht van de leden. "Ze worden links en rechts gepasseerd. Je mag prima eisen stellen omdat je mee wil doen. Maar ze hoeven niet met ons, en wij hoeven niet in het kabinet. Als we blind gaan voor de macht, weet ik wie de dupe zijn in dit land: wederom de onmachtige. Ik vind het echt heel slecht dat er voor de macht wordt gesproken om twee partijen die echt verschillende opvattingen te hebben, te fuseren."

Ster advertentie
Ster advertentie