Politiek
AVROTROS

Henk Krol: 'Nieuwe eigen partij? Die komt er niet!'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Krol: 'Nieuwe eigen partij? Die komt er niet!'

Voor een grote of gevestigde partij zou Henk Krol nog overwegen om weer de politiek in te gaan. Dat vertelt het voormalig Tweede Kamerlid en oud-hoofdredacteur van de Gaykrant in MISCHA!. Maar een eigen partij oprichten, of zich aansluiten bij een kleine fractie, dat ziet hij niet zitten. Sowieso denkt Krol buiten de Kamer veel meer te kunnen bereiken.

#133 - Henk Krol - MISCHA!

"Vroeger had je een paar partijen die het voor het zeggen hadden. Dan kon je proberen iets te veranderen, en dan had je die hele partij achter je staan. Maar dat is bijna niet meer", aldus Krol. "In Nederland worden Kamerleden individueel gekozen, maar de partijen staan nergens genoemd. En toch stellen zij de lijsten samen. Dat is zoiets geks, zo ingewikkeld. Daar zou je dolgraag iets aan willen veranderen."

'Ene week vergaderen, andere week het land in'

Krol houdt zijn hart vast voor Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging). "Dat mens zegt hartstikke leuke dingen af en toe, maar heeft ze een apparaat achter zich staan? Ik vraag me dan weleens af: hoe gaat het als ze straks regeringsverantwoordelijkheid krijgt? Als ze straks tien, vijftien mensen in de Kamer moet benoemen die de capaciteiten hebben om dat goed te doen?"

Tegenwoordig wordt Krol ingehuurd om politieke partijen te adviseren hoe ze de afstand tussen burger en politiek moeten verkleinen: "Jij bent in dienst van de burger. Dat kun je heel makkelijk duidelijk maken door één week te vergaderen, en de andere week het land in te gaan."

#133 - Henk Krol - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie