Politiek
KRO-NCRV

Henk Krol komt niet los van 50Plus-imago

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Krol komt niet los van 50Plus-imago

"Mensen zien je, en roepen: Jij knokt voor mijn pensioen! Ik stem 50Plus! Nou, dan zakt de moed je echt in de schoenen." Dat vertelt Henk Krol, lijsttrekker van Lijst Henk Krol bij 1 op 1.

Nu Krol een nieuwe partij heeft (LHK) verzucht hij dat veel mensen nog steeds denken dat hij van 50Plus is. "U en ik volgen de politiek op de voet en weten het, maar de gemiddelde kiezer echt niet."

In mei vorig jaar verliet Henk Krol zijn oude partij 50Plus met veel geruzie en geroddel. In die periode duikelde de partij van 10 naar 1 zetel in de peilingen.

Alleen verder

Krol richtte de Partij van de Toekomst op, onder andere met Femke Merel van Kooten (die zich eerder van de Partij voor de Dieren afsplitste) en Henk Otten (oud -senator voor Forum voor Democratie). Binnen drie maanden ontploft de samenwerking. Krol besluit alleen verder te gaan en richt de partij Lijst Henk Krol op.

Pensioenen

Een groot verschil tussen de LHK en het huidige 50Plus is hun standpunt over pensioenen. Voorheen het paradepaardje van Krol. Onder zijn leiding was 50Plus fel tegenstander van het nieuwe pensioenakkoord, wat inmiddels is gesloten tussen sociale partners en de overheid.

Het huidige 50Plus met Liane den Haan aan het roer, staat daar een stuk constructiever tegenover. Van haar hoeft het nieuwe stelsel niet per definitie van tafel, terwijl Krol met zijn nieuwe partij die ambitie nog steeds heeft.

50Plus wordt momenteel tussen de 1 en 3 zetels gepeild. LHK komt niet meer voor in de peilingstaaltjes. Krol haast zich te zeggen dat hij "niks tegen Liane den Haan" heeft. Maar hij ergert zich er wel aan dat hij in de beeldvorming nog steeds met haar partij wordt geassocieerd. Terwijl hun voorstellen op veel onderdelen verschillen.

Henk Krol komt niet los van 50Plus-imago

Sven Kockelmann interviewt lijsttrekkers

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen interviewt Sven Kockelmann dagelijks één van de lijsttrekkers. Te midden van alle verkiezingsdebatten duikt hij in een 1 op 1-gesprek grondig in op de inhoud. Van Richard de Mos van Code Oranje, Laurens Dassen van Volt tot Mark Rutte van de VVD, ze komen langs in 1Op1.

Ster advertentie
Ster advertentie