Politiek
BNNVARA

Voorzitter CDA: 'Mona is een vrouw met lef en ik wacht met spanning af'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter CDA: 'Mona is een vrouw met lef en ik wacht met spanning af'

Het was dé week van het CDA. Rutger Ploum, voorzitter van het CDA, vond de start van de campagne geweldig. "Ik vond het een ongelofelijk leuk idee een filmpje te maken over de drie kandidaten die rond zongen", vertelde hij in De Nieuws BV.

Voorzitter CDA: ‘Mona is een vrouw met lef en ik wacht met spanning af’

Ploum: "Alleen uit Volendam is nog geen bericht. Mona is een vrouw met lef en ik wacht met spanning af."

Aandacht

"Het ging wat mij betreft over drie kandidaten die aandacht nodig hadden," vertelt Ploum, de voorzitter van het CDA die de lijsttrekkersverkiezing heeft opgezet. "Het CDA wilde snel duidelijkheid. Oorspronkelijk wilde ik dit al in het voorjaar doen maar toen kwam de coronacrisis."

Ploum: "We willen duidelijkheid voor de zomer. Nu is het coronaluw en willen in de zomer graag met de nieuwe lijsttrekker kijken naar het programma van onze partij."

Hoekstra

Wopke Hoekstra trok zich terug als kandidaat. Ploum wist daar niets van zegt hij: "Nee, ik wist niet dat Hoekstra het niet zou doen. Je maakt die keuze met je thuisfront. Uiteraard heb ik met alle kandidaten gesprekken gevoerd. Ik wist dat hij twijfelde maar het was mij niet duidelijk. Hoekstra staat voor het CDA gedachtegoed en was een goede lijsttrekker geweest."

Topkandidaat

Ploum: "Ik bewaak het proces. We hebben nu een eerste topkandidaat. Mensen als Buma, Van Bijsterveld en Grapperhaus zijn kennelijk van mening dat Hugo de Jonge een goede kandidaat is. Een lijsttrekker van het CDA moet zich voor 200 procent inzetten. Meneer De Jonge was er duidelijk over. Op het vlak van Forum voor Democratie ben ik daar erg blij mee. U kent mijn standpunt daarover". Ploum verwees hier naar zijn brief, waarin hij schreef dat hij een landelijke samenwerking met Forum niet ziet zitten.

Voorzitter CDA: ‘Mona is een vrouw met lef en ik wacht met spanning af’

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie