Politiek
EONOS

Eurocommissaris Timmermans met twee andere Nederlanders in Top 100 invloedrijkste mensen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eurocommissaris Timmermans met twee andere Nederlanders in Top 100 invloedrijkste mensen

Eurocommissaris Frans Timmermans hoort volgens het gezaghebbende Amerikaanse Time Magazine bij de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. "Toen ik de waarschuwing kreeg dat ik erin stond, was ik wel verbaasd," zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Eurocommissaris Frans Timmermans staat in de Time 100 lijst van meest invloedrijke mensen

Timmermans staat met twee andere Nederlanders in de lijst: de klimaatadvocaat Roger Cox die voor Urgenda de zaak won tegen Shell en ook klimaatonderzoeker Geert Jan Oldenborgh: "De geweldige onderzoeker van KNMI die zo'n beetje in zijn eentje een verband wist te leggen met de stormen in Noord-Amerika en de klimaatverandering."

Drie Nederlanders, die allen met het klimaat bezig zijn. Dat is niet geheel toevallig volgens Timmermans: "Wij Nederlanders zijn altijd bezig met hoe we onze leefomgeving vorm geven. Wat er nu aan de hand is met het klimaat, is toch ook dat de mensheid wordt uitgedaagd om binnen de grenzen van de planeet te leren leven. Dat betekent dat je de omgeving anders moet vormgeven. Daar zouden wij als Nederlanders een goede startpositie voor moeten hebben."

Ontroering

Timmermans is voor zijn werk voor het klimaatpakket en het plan dat hij heeft gemaakt met zijn team beloond met deze plek. Een van de zinnen uit het commentaar van TIME is: 'He walks where few have ventured forth, but where all nations must follow.' Oftewel: andere landen zouden zijn voorbeeld moeten volgen.

Die zin doet wat met de Eurocommissaris: "Ik hoop dat de mensen dit lezen en blijven hangen bij dat er geen alternatief is. We moeten allemaal dat pad inlopen. Hiermee wordt erkend dat de Europese Unie voor de troepen uitloopt, en paden effent die door anderen gevolgd kunnen worden, dat ontroert mij."

Ster advertentie
Ster advertentie