Politiek
WNL

Voormalig minister van Financiën Onno Ruding: ‘Ik ben teleurgesteld in Pieter Omtzigt’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig minister van Financiën Onno Ruding: ‘Ik ben teleurgesteld in Pieter Omtzigt’

Voormalig minister van Financiën, Onno Ruding, zegt in WNL Haagse Lobby teleurgesteld te zijn in Pieter Omtzigt. Volgens Ruding was de notitie niet juist en zeker niet de juiste manier.

Video niet beschikbaar

Pieter Omtzigt heeft zijn CDA-lidmaatschap inmiddels opgezegd nadat zijn meer dan zeventigpagina tellende notitie over het CDA naar buiten is gebracht. Deze notitie deed veel stof opwaaien onder meer omdat er beweringen instonden van intimidatie en corruptie. Omtzigt gaat verder als zelfstandig Kamerlid.

‘Verbaasd en teleurgesteld’

"Ik vind het moeilijke dagen voor het CDA. Het is algemeen bekend dat ik inhoudelijk altijd en goede samenwerking heb gehad met Pieter Omtzigt. Maar ik was nu verbaasd en teleurgesteld in zijn optreden", zegt Ruding in WNL Haagse Lobby. Ruding vervolgt: "Er staan zeker waardevolle dingen in de notitie van Omtzigt, maar er staan ook veel dingen in die volstrekt onjuist zijn."

Met dat laatste doelt Ruding onder meer op de donateurs. Volgens Omtzigt zouden er een aantal donateurs grote bedragen hebben geschonken aan de partij, maar wel voorwaarden hebben gesteld. "Deze bewering van corruptie maakt hij niet hard. Ik neem aan dat het partijbestuur snel meer duidelijkheid verschaft."

Opvallend is dat Ruding ook een groot donateur is, maar dat wuift de voormalig minister weg. "Dit doe ik telkens, om de vier jaar om het CDA te steunen. Dat is niets nieuws." Ruding heeft na de verkiezing van Wopke Hoekstra als lijsttrekker van de partij, tienduizend euro overgemaakt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie