Politiek
EO

Jesse Klaver wint Debatprijs 2021

foto: Jan Willem Wesselink, EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Klaver wint Debatprijs 2021

Jesse Klaver is uitgeroepen tot beste debater van de Algemene Politieke beschouwingen. De fractieleider van GroenLinks won de jaarlijkse debatprijs van het Nederlands Debatinstituut. Klaver nam de prijs donderdag in ontvangst in het programma Dit is de Dag op NPO Radio 1.


Directeur Roderik van Grieken van het Debatinstituut roemde Klaver voor zijn bijdragen in het debat van woensdag en donderdag. ''We keken naar het eigen verhaal, de interrupties en de bijdragen in het debat. Segers en Jetten deden het ook goed, maar Klaver sprong eruit'', aldus Van Grieken.

Klaver reageerde verheugd. Hij vond de beschouwingen dit jaar anders dan vorige jaren. ''Er is nog wel een kabinet, maar geen coalitie meer. Dat maakt het debat spannend. Er is meer ruimte. Wij hebben geprobeerd dat op te rekken. En we spreken als Kamer eindelijk eens open over onderwerpen zoals de woningmarkt.''

Klaver neemt de prijs over van Lodewijk Asscher (PvdA) die de afgelopen drie edities won.

Het Nederlands Debat Instituut riep de Debatprijs in 2008 in het leven. Met de prijs vraagt het instituut aandacht voor het belang van goede debatvaardigheden van politici, zoals helder en overtuigend presenteren en argumenteren, goed luisteren en reageren op anderen, en ingewikkelde vraagstukken uitleggen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie