Politiek
WNL

CDA-Kamerlid Derk Boswijk: AD-interview Hoekstra niet letterlijk nemen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA-Kamerlid Derk Boswijk: AD-interview Hoekstra niet letterlijk nemen

Het AD-interview van CDA-partijleider Wopke Hoekstra vorige maand - waarin hij het jaartal 2030 'niet heilig' verklaarde betreffende de halvering van stikstofuitstoot - moet niet te letterlijk genomen worden. Dat zei stikstofwoordvoerder in de Tweede Kamer Derk Boswijk (CDA) dinsdagochtend in Sven op 1 op NPO Radio 1. Volgens Boswijk ging het eerder om een denkrichting dan om een letterlijk pleidooi.

De uitspraken van Hoekstra waren vooral een pleidooi "om niet te dogmatisch te zijn", aldus Boswijk. "Hij zei: kijk naar de maatschappelijke onrust in wees in sommige gebieden iets flexibelerHet AD-interview van CDA-partijleider Wopke Hoekstra vorige maand - waarin hij het jaartal 2030 'niet heilig' verklaarde betreffende de halvering van stikstofuitstoot - moet niet te letterlijk genomen worden.

Volgens Boswijk ging het eerder om een denkrichting dan om een letterlijk pleidooi. als je daardoor alle partijen weer aan tafel krijgt." Het Kamerlid is zich bewust van de commotie die het interview in Den Haag heeft veroorzaakt. "Maar ik denk echt dat het interview de zaak weer in beweging heeft gebracht. Zonder alle partijen aan tafel te hebben, halen we de doelen niet in 2030 en ook niet in 2035."

Staghouwer

Boswijk hoopt dat de ChristenUnie snel een vervanger voor de afgetreden Landbouwminister Henk Staghouwer weet te vinden. "Er komt op dit moment heel veel op de sector af", stelt hij. "Wie het wordt moet ik aan de ChristenUnie laten, maar ik hoop dat we binnen drie á vier weken een vervanger hebben."

CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk (27 september 2022) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie