Naar homepage
Politiek

Amerika Update: De laatste campagneloodjes en de driepunter van Obama

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Amerika Update: De laatste campagneloodjes en de driepunter van Obama

Op NPO Radio 1 hoor je elke dag twee keer een update over de Amerikaanse verkiezingen, de Amerika Update. Ilan Hoekstra praat je helemaal bij over het land van de 'stars and stripes', maar vooral het land van Joe Biden en Donald Trump.

In de eerste update hebben we het over de hond van Biden en de verkiezingsbijeenkomst van Trump. Ook gaat het over de swingstates en de historische waarde van deze verkiezingen.

In de middaguitzending van Langs de Lijn komt de driepunter van Barack Obama voorbij. De ex-president scoort drie basketbalpunten terwijl hij samen met Biden op campagne is.

De volgende Amerika Update is maandagochtend, bij Spraakmakers (09.30-11.30 uur).

De Amerikaanse verkiezingen

- Dagelijks hoor je om 11.15 en 15.45 uur een samenvatting van het belangrijkste nieuws, en een social media update over de verkiezingsstrijd.
- In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november hoor je Amerika Kiest (00.00 - 06.00 uur), een speciaal uitslagenprogramma van de NOS met Lara Rense, Chris Kijne, Marieke de Vries en Amerikakenners Paul Verhagen en Laila Frank.
- In het NOS Radio 1 journaal (06.00 - 09.30 uur) maakt correspondent Marieke de Vries elke ochtend een portret van een 'gewone Amerikaan'.
- Spraakmakers (09.30 - 11.30 uur) brengt elke ochtend de serie Holland Amerika Lijn, over Nederlanders met een bijzondere band met de VS.
- In Met het Oog op Morgen (23.00 - 23.59 uur) vertelt schrijver Arnon Grunberg over zijn persoonlijke verhalen in de Swing States.
- In EenVandaag (16.00 - 17.00 uur) vertellen verslaggevers Tom van 't Einde en Simone Tukker verhalen over hun reis langs de Mississippi.
- Podcast De Dag wijdt een aantal afleveringen aan de laatste week van de verkiezingsperiode.

Ster advertentie
Ster advertentie