Politiek
BNNVARA

Wopke Hoekstra wint Gouden Dolk

foto: Eigen materiaalfoto: Eigen materiaal
  1. Nieuwschevron right
  2. Wopke Hoekstra wint Gouden Dolk

Vandaag werd voor het eerst de Gouden Dolk uitgereikt in De Nieuws BV. De prijs voor de politicus die het hardst een mes in de rug van een collega heeft gestoken. Minister van Financiën Wopke Hoekstra werd als eerste verkozen tot winnaar van deze niet felbegeerde prijs.

Politiek wordt vaak als een vals spelletje gezien, toch waren er dit jaar een paar opvallende broedermoorden en messteken. Hoewel Wopke Hoekstra met zijn steunbetuiging voor Pieter Omtzigt de hoofdprijs pakt, was het niet makkelijk een winnaar te kiezen, zo laat politiek redacteur Peter Kee weten.

"Er waren natuurlijk een aantal kanshebbers dit politieke seizoen. Zo hebben we de broedermoord bij Denk de tweede plek toebedeeld en ook de ruzie tussen Femke Halsema en Ferd Grapperhaus mocht niet ontbreken."

Quote

Dat maakt de steek voor Hugo de Jonge extra pijnlijk

Peter Kee

De messteek die Wopke Hoekstra uitdeelde aan Hugo de Jonge tijdens de lijsttrekkersverkiezing van het CDA is nu de meest stevige van dit jaar. "Het kwam vooral heel onverwacht en was vilein. Dat maakt de steek voor Hugo de Jonge extra pijnlijk. Een terechte winnaar dus."

Op de vraag of dit een jaarlijkse prijs wordt zegt Kee volmondig "ja". "Je hebt elk jaar wel van dit soort ruzies binnen partijen of tussen partijen." Of hij de bokaal persoonlijk bij Wopke Hoekstra af gaat leveren weet hij nog niet: "Ik vermoed dat hij deze prijs liever niet in zijn kast bijzet, maar we gaan het uiteraard proberen."

Wopke Hoekstra wint de Gouden Dolk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie