Politiek
EO

100 Afleveringen de Ongelooflijke Podcast! Deze 5 móet je gehoord hebben

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. 100 Afleveringen de Ongelooflijke Podcast! Deze 5 móet je gehoord hebben

De Ongelooflijke Podcast vierde onlangs een jubileum: 100 afleveringen. In de podcast praten David Boogerd en vaste gast theoloog Stefan Paas met allerhande gasten over religie en secularisering. Hieronder een overzicht van de vijf gesprekken die je gehoord móet hebben.

De allereerste, met Arjen Lubach

Presentator en schrijver Arjen Lubach is één van de bekendste uitgesproken atheïsten van het land. In de allereerste aflevering discussieerden Boogerd, Paas en Lubach op het scherpst van de snede over de zin en de onzin van geloven.

#1 - Arjen Lubach en Stefan Paas - De Ongelooflijke Podcast

Waar komen de verhalen over The Great Reset vandaan?

Misschien wel de aflevering die de meeste reacties opleverde: een gesprek met historicus Beatrice de Graaf over The Great Reset, de theorie dat het coronavirus gebruikt wordt om grote maatschappelijke veranderingen er doorheen te drukken. In de podcast wordt de complottheorie in historisch perspectief gezet: in het verleden gingen dergelijke verhalen namelijk ook rond, over bijvoorbeeld de Europese Unie.

#68 - The Great Reset, de eindtijd, antivaxers en complotdenken met Beatrice de Graaf en Stefan Paas - De Ongelooflijke Podcast

Boeiende duiding bij de oorlog in Oekraïne

In de podcast is meerdere keren ruimte geweest voor de oorlog in Oekraïne. Zo vertelden Hubert Smeets en Katya Tolstaya over de religieuze betekenis van Kiev en schoof ook Beatrice de Graaf hierover een keer aan. Ze ziet een duidelijke lijn in het gedrag van Poetin, die terugwil naar het oude Rusland van voor het communisme.

#80 - Het is oorlog in Europa (met Beatrice de Graaf en Stefan Paas). - De Ongelooflijke Podcast

Hoe denkt een terrorist? Hij vertelt het zelf

Jason Walters was lid van de Hofstadgroep en gooide onder andere een handgranaat naar de politie. In de gevangenis deradicaliseerde hij, keerde hij zich af van de islam en werd hij filosoof. De podcast geeft een interessante inkijk in het hoofd van een terrorist.

#10 - Jason Walters, van terrorist tot filosoof - De Ongelooflijke Podcast

Herman Finkers over de absurditeit van het geloof

Bijna iedereen zal 'm wel kennen: Herman Finkers, een van de bekendste cabaretiers van Nederland. Weinig mensen weten echter dat hij gelovig is. Hij is lid van de Rooms-Katholieke Kerk, ondanks dat de kerk en het geloof absurde elementen bevatten, zegt hij zelf. Een boeiend gesprek over hoe je dat absurde kunt leren waarderen.

#5 - Herman Finkers - De Ongelooflijke Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie