Politiek

Kies NPO Radio 1 voor de gemeenteraadsverkiezingen

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Kies NPO Radio 1 voor de gemeenteraadsverkiezingen

NPO Radio 1 gaat lokaal! Diverse programma’s van NPO Radio 1 trekken de komende weken het land in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op tal van plaatsen worden thema’s uit de lokale politiek besproken die relevant zijn voor mensen door heel Nederland.

Dit is de Dag

Op maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart houdt Dit is de Dag (EO) zogeheten Townhall Meetings tussen 18.30 en 19.30 uur. Elke dag is Tijs van den Brink of Margje Fikse op een andere plek, waar ze spreken met een landelijk kopstuk en een lokale politicus. Deze politici gaan in de Townhall Meetings ook in gesprek met bewoners over problemen die daar spelen. De meetings zijn in Arnhem, Utrecht, Nijmegen en Veenendaal. Publiek is welkom.

WNL Haagse Lobby

Presentator Martijn de Greve gaat eveneens op pad met WNL Haagse Lobby. In samenwerking met Kieskompas heeft het programma twee plaatsen uitgezocht met thema’s die relevant zijn voor veel Nederlandse dorpen en steden. Op maandag 7 maart wordt in cultureel centrum De Meerpaal in Dronten gedebatteerd over veiligheid en leefbaarheid. Een week later staat een lijsttrekkersdebat over energie en duurzaamheid op de agenda in de gemeente Vijfheerenlanden, vanuit dorpshuis De Krooshof in Zijderveld. Publiek is van harte welkom! Dit programma is te horen tussen 20.30 en 21.30 uur op NPO Radio 1.

Radiodebat

In NOS Nederland Kiest: Het Radiodebat gaan landelijke fractievoorzitters en lokale politici in debat onder leiding van Lara Billie Rense en Xander van der Wulp. Het debat is te horen op vrijdag 4 maart van 17.00 tot 19.00 uur.

Mediaforum

Het programma Pointer (KRO-NCRV) onderzoekt het regionale nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen en zoekt uit of de berichten kloppen. Deze factchecks zijn vanaf maart te horen in het Mediaforum van Spraakmakers (KRO-NCRV). Pointer besteedt in de uitzending van zondag 6 maart uitgebreid aandacht aan dit onderzoek. Spraakmakers trekt van maandag 7 tot en met woensdag 16 maart het land in met de vraag: 'Bent u in de gemeente bezig met een probleem en loopt u vast?' Spraakmakers stelt het probleem aan de kaak en brengt de oplossing misschien wel wat dichterbij. Spraakmakers is maandag tot en met vrijdag te horen van 9.30 tot 11.30 uur en Pointer op zondag tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1.

Verkiezingsuitslagen

Wanneer op woensdag 16 maart de stembussen bijna sluiten, begint NOS Nederland Kiest: De Uitslagenavond. Bij Lara Billie Rense en Tijs van den Brink worden de verkiezingsuitslagen voorzien van duiding en reacties uit verschillende gemeenten. Het programma begint om 20.30 uur en gaat door tot de stemmen in de belangrijkste gemeenten zijn geteld.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie