Politiek
KRO-NCRV

Oud-informateur Mariëtte Hamer mist een post-coronaplan: 'Echt een gemiste kans'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-informateur Mariëtte Hamer mist een post-coronaplan: 'Echt een gemiste kans'

Voormalig informateur Mariëtte Hamer ziet bijna alle grote maatschappelijke kwesties die zij als informateur in kaart heeft gebracht terug in het regeerakkoord. Wat ze mist is een post -coronaplan. "Dat had er écht moeten zijn", zegt ze bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herstel en nazorg

Bij het coalitieakkoord had wat haar betreft ook een herstel- en nazorgplan voor corona moeten zitten, maar dat ontbreekt dus. "Dat is echt een gemiste kans."

SER-voorzitter Hamer vindt het óók jammer dat de Kamer dit niet heeft opgepakt. "Er wordt nu wéér gesproken over goede ventilatie op scholen", zegt Hamer. Terwijl dit volgens haar ook in het herstelplan was opgenomen.

Vertrouwen politiek

Volgens Hamer gaat de uitvoering van het coalitieakkoord bepalend zijn of het vertrouwen in de politiek hersteld kan worden. "Daar is Nederland vaak niet zo goed in. We verdelen alles in regelingetjes en hokjes."

Ook bij de coronacrisis zag ze deze aanpak terug. "Die doet dat stukje, de ander doet dat. Daarmee maken we het heel ingewikkeld", zegt ze. Er moet beter worden samengewerkt en de uitvoering moet "helderder" en minder "complex", stelt Hamer.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie