Politiek

Bestuur 50Plus stapt op vanwege crisis in de partij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bestuur 50Plus stapt op vanwege crisis in de partij

[NOS] Het partijbestuur van 50Plus stapt op. Dat maakt voorzitter Geert Dales bekend in het televisieprogramma Buitenhof. Aanleiding is een conflict over de rol van Dales dat de afgelopen weken is opgelaaid.

Geert Dales stapt op als voorzitter 50Plus

"Geen normaal mens wil dit", zei Dales over de situatie die is ontstaan in de ouderenpartij. Meerdere partijprominenten hebben de voorbije weken het vertrouwen in Dales opgezegd.

Een aantal senatoren en bijna de gehele de Tweede Kamerfractie noemden de stijl van Dales "autocratisch en weinig democratisch". Ook zou hij met "grof taalgebruik" vooraanstaande leden hebben beledigd. Fractieleider Henk Krol bleef Dales wel trouw.

Dales zei bij herhaling dat hij niet onder de indruk was van de kritiek, ook omdat hij juist twee jaar geleden was binnengehaald om orde op zaken te stellen. "Tsja prominenten, voor mij is ieder lid even belangrijk", klonk het in Buitenhof.

Henk Krol

Fractieleider Krol twitterde dat Dales hem kort voor de uitzending van zijn besluit op de hoogte had gebracht. Hij liet weten zich nu over zijn eigen toekomst te beraden. "Ik wil hier goed over kunnen nadenken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie