Politiek
NOS

Forum voor Democratie-referendum over Thierry Baudet leidt tot discussie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Forum voor Democratie-referendum over Thierry Baudet leidt tot discussie

Sinds gisteravond mogen leden van Forum voor Democratie stemmen op de vraag: "Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD? Ja of nee?" Maar dat partijreferendum leidt tot veel discussie.

"Tech-journalisten

van RTL Nieuws en Joost Schellevis van de NOS stellen allebei dat de stemming niet anoniem is", legt politiek verslaggever Wilco Boom uit in het NOS Radio 1 Journaal.

"En verschillende oud-partijleden zeggen op Twitter dat zij uitnodigingen voor de stemming hebben gehad, terwijl ze dus allang geen lid meer zijn. Terwijl mensen die wel lid zijn geen uitnodiging hebben."

Het bestuur van Forum voor Democratie ontkent dat er problemen zijn met de ledenraadpleging over het aanblijven van Thierry Baudet als partijleider.

De partij liet in een

weten dat er meerdere hackpogingen zijn ondernomen om het referendum te beïnvloeden. Maar berichten dat de ledenraadpleging daadwerkelijk is gehackt, zijn volgens het bestuur onjuist.

Het bestuur weerspreekt ook de kritiek dat de stemming niet anoniem is. In de verklaring van de partij staat dat elke stem anoniem wordt opgeslagen en dat de stem niet te herleiden is naar een individu. Volgens

klopt dat niet.

De stemming sluit vanavond om 18.00 uur. De uitslag wordt naar verwachting ook vanavond bekendgemaakt.

forum gedoe

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie