Naar homepage
Politiek

Jorritsma: 'Goed dat premier de touwtjes weer aanhaalt'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jorritsma: 'Goed dat premier de touwtjes weer aanhaalt'

"Ik word zo moe van jongeren die zeggen dat ze echt behoefte hebben aan contact nu. Sodemieter op", zegt Annemarie Jorritsma bij De Nieuws BV. "Ik vind het belangrijk dat onze minister president zo nu en dan even de touwtjes aanhaalt."

De fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer vindt dat premier Rutte het "uitermate goed doet. Hij heeft de juiste toon te pakken," zegt Jorritsma naar aanleiding van de persconferentie van donderdagavond. "Ik was blij hoe hij het gisteravond zei, van 'wat wij bedenken, uiteindelijk doet u het zelf'."

Mondkapjes

Volgens Jorritsma is het niet erg zinvol om elke week in de Tweede Kamer te debatteren over de coronacrisis: "Er valt ook niet steeds nieuws te melden." Volgens de oud-burgemeester van Almere is het nodig om met elkaar constant de anderhalve meter afstand te bewaren, de handen de wassen en ook deze regels goed te handhaven, "dat moeten we blijven herhalen."

Jorritsma heeft een ambivalent gevoel bij het woord regie. Als het om de coronacrisis gaat, heeft het kabinet de regie vindt Jorritsma. "Een boeiend woord, regie, maar of er nu een gebrek aan is, dat lijkt mij niet."

Dat er wordt geëxperimenteerd met een mondkapjesplicht op drukke plekken, is volgens Jorritsma een goede zaak. "Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel bij de mondkapjes. Het wordt op drukke plekken gedaan, en ik hoop dat het niet een vervanger wordt van de anderhalve meter."

Straat afsluiten

BOA's moeten volgens Jorritsma nu niet de aandacht verplaatsen van de anderhalve meter naar de mondkapjes. "Wie gaat dan de anderhalve meter handhaven? BOA's hebben het al zo druk, en afstand moet je handhaven. Ik vind ook het middel, 'een straat afsluiten' helemaal niet slecht."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie