Politiek
BNNVARA

Tweede Kamerlid Lucille Werner: 'Ik denk dat het CDA een nieuwe start moet gaan maken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede Kamerlid Lucille Werner: 'Ik denk dat het CDA een nieuwe start moet gaan maken'

Het CDA kent een onstuimige periode. Het is voor de partij van groot belang dat in aanloop naar de verkiezingen in november de rust wederkeert. "Ik denk dat het CDA een nieuwe start moet gaan maken en opnieuw moet gaan bouwen", zegt CDA-Kamerlid Lucille Werner in De Nieuws BV.

Lucille Werner is bij het grote publiek natuurlijk bekend als presentator van Lingo. Maar inmiddels zit ze alweer 2,5 jaar in de Tweede Kamer als lid van het CDA. "In het begin is het ontzettend wennen. Je stapt een hele nieuwe wereld in en denkt, jeetje, waar ben ik terechtgekomen? Het is ook een hele onrustige, onstuimige periode voor het CDA, dat je echt denkt, wat een gekkenhuis is dit zeg", aldus Werner.

Betere positie voor mensen met een handicap

Maar na een periode van wennen, kwam ook een tijd van gewenning: "Dan krijg je de dingen door", vertelt het CDA-Kamerlid. Werner is missie-gedreven de Kamer in gegaan: "Ik wil echt een betere positie voor mensen met een handicap in ons land. Dat is écht de reden dat ik in de Kamer ben. En dan kun je toch wel aan knoppen draaien, dingen neerzetten. En dat is wel ontzettend gaaf om te doen."

Bouwen aan CDA

Voor Werner is CDA een partij die we in Nederland nodig hebben. "We hebben een moeilijke periode achter de rug met het CDA en ik denk dat het CDA écht een nieuwe start moet gaan maken", zegt Werner. "En weer opnieuw moet gaan bouwen. Dat is heel erg noodzakelijk."

Wopke Hoekstra keert bij de komende verkiezingen niet terug als lijsttrekker voor de partij. Vanuit het CDA was er kritiek dat hij niet duidelijk genoeg een koers zou bepalen, bijvoorbeeld als het gaat om het stikstofdossier. Werner: "Ik denk dat het onhandige bij Wopke was, dat hij tegelijkertijd de Minister van Buitenlandse Zaken was, waardoor hij ook heel veel weg is geweest. Daarom zeg ik ook, er moet iets gebouwd worden weer."

Terugkeer in de Kamer

Het CDA-Kamerlid staat open voor het opnieuw bouwen aan de partij. Maar ze moet nog een besluit nemen over of ze in de Kamer blijft of niet: "Ik heb een mooie strategie neergezet, die wil ik volgen (...), dat wil ik niet loslaten en daar wil ik mij de volgende jaren in vastbijten. Aan de andere kant is het ook weer zo, als je meedoet, dan teken je voor vier jaar bij."

Lucille Werner was te gast bij De Nieuws BV in de zomerserie 'De Tijdscapsule'. Luister het gesprek over wat zij erin stopte.

tijdscapsule lucille werner

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie