Politiek
WNL

Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer Partij voor de Toekomst

foto: Sikko Debbenhoffoto: Sikko Debbenhof
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer Partij voor de Toekomst

Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer van zijn Partij voor de Toekomst (PvdT). Otten zei dit in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1, na een gesprek dat hij vanmiddag met Derksen heeft gevoerd. "Ik zei: Johan, laten we binnenkort gaan zitten en kijk of je iets voor ons kan doen. Misschien als lijstduwer, daar staat hij niet onwelwillend tegenover."

"Ik heb Derksen uitgebreid gesproken vanmiddag en die is ook heel enthousiast ten opzichte van onze ideeën met de Partij voor de Toekomst", vertelt Otten. "Hij is ook niet tevreden over hoe het met die vorige partij is afgelopen."

Otten doelt hierbij op Forum voor Democratie, die hij oprichtte en waarbij hij als bestuurslid uit de partij werd gezet.

Derksen: 'Otten heeft betere politieke ideeën dan Baudet'

Derksen zei vorig jaar juli in Jinek dat hij het stuitend vond hoe Baudet Otten ‘liquideerde’ en dat Otten betere politieke ideeën heeft.

In WNL Opiniemakers, waar Derksen te gast is, reageert hij op de uitnodiging van Otten. Hij zegt dat hij de komende tijd nog over het voorstel gaat nadenken. "Maar het is wel een clubje waar ik bij wil horen, vanwege mijn leeftijd en mijn standpunten."

"Ik wil me nou niet meteen halsoverkop me in de politiek storten. Ik heb al onrust genoeg veroorzaakt in dit land, lijkt me", zegt Derksen, doelend op de ophef de afgelopen weken over zijn grap in Veronica Inside. Toch wil hij er wel over na denken of hij op de lijst van de PvdT komt. "Dan ga ik meteen voor Tweede Kamerlid en ook maar voor minister-president", grapte Derksen.

Henk Otten laat weten binnenkort naar Drenthe te gaan om met Johan Derksen van gedachten te wisselen.

Ster advertentie
Ster advertentie