Politiek
VPRO

EU-politici gaan strijd met elkaar aan in Café Europa

foto: Cindy Huijgenfoto: Cindy Huijgen
  1. Nieuwschevron right
  2. EU-politici gaan strijd met elkaar aan in Café Europa

In aanloop naar de Europese verkiezingen komen VPRO en EO met een gezamenlijk programma op NPO Radio 1: Café Europa! Vanaf 16 mei ontvangen Chris Kijne (Bureau Buitenland) en Tijs van den Brink (Dit is de Dag) Europese kopstukken voor debat en discussie met elkaar én met het publiek. Vanaf maandag 20 mei komt de uitzending vanuit café Camping Ganspoort in Utrecht, waarbij publiek van harte welkom is.

Is Europa een vloek of een zegen? Hoe moet ons continent zich opstellen tegenover wereldmachten als China en de Verenigde Staten? Wat is het beste beleid tegen opwarming van het klimaat? En hoe om te gaan met de toestroom van migranten? Europa staat voor grote vraagstukken, en de VPRO en de EO laten vanaf vandaag samen op NPO Radio 1 horen welke oplossingen de (kandidaat) Europarlementariërs daarbij hebben.

Programma

Vanavond donderdag 16 mei trapt Café Europa af vanuit Hilversum van 18.30 uur tot 19.30 uur op NPO Radio 1 met Forum voor Democratie lijsttrekker Derk Jan Eppink en D66-lijsttrekker Sophie in 't Veld met de vraag: 'Is de EU een vloek of een zegen?'

En vrijdag 17 mei kruisen VVD-lijsttrekker Malik Azmani, PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff en ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Peter van Dalen de degens over migratie in de studio in Hilversum.

Camping Ganspoort

Vanaf maandag 20 mei kunt u als publiek komen kijken en luisteren naar onze live uitzending. Van 18.30 uur tot 19.30 uur bent u van harte welkom in Camping Ganspoort in Utrecht.

Arnout Hoekstra (SP) en Paul Tang (PvdA) gaan op maandag 20 mei de strijd aan over de economie en de arbeidsmarkt. Hoe kunnen de lidstaten het best omgaan met de stroom van arbeidsmigranten? Is het bijvoorbeeld wel zo wenselijk om Polen hier de banen te laten vervullen?

Bas Eickhout (GroenLinks), Esther de Lange (CDA) en Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) debatteren op dinsdag 21 mei over klimaat en landbouw. Hoe kan Europa bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen beperken, als er nog geen afspraken zijn over vliegverkeer?

Woensdag 22 mei is de laatste dag voor de verkiezingen. Die avond ontvangt Café Europa ook bijzondere gasten om de kiezer optimaal voor te bereiden.

Kom langs, luister mee en ga goed voorbereid het stemhokje in op 23 mei.

Ster advertentie
Ster advertentie