Podcast
NTRVPRO

Lang leve de auto #3: 'De auto is een soort mannenvibrator'

foto: Jacco de Haanfoto: Jacco de Haan
  1. Nieuwschevron right
  2. Lang leve de auto #3: 'De auto is een soort mannenvibrator'

"De auto is vanaf het begin een soort avonturenmachine geweest, of als je het anders wilt uitdrukken een mannenvibrator, waarin je bijna lichamelijk avontuur kunt beleven. Racen, snel rijden, toeren..."

Dat zegt mobiliteitshistoricus Gijs Mom in de laatste aflevering van Remy van den Brand's radioreeks Lang leve de auto. Mom weet: "Er is iets heel speciaals tussen mensen en auto's - en dan vooral tussen mannen en auto's."

Maar de elektrische, zelfrijdende auto komt eraan. Lekker achteroverleunend van A naar B en hij is nog goed voor het milieu ook. Vinden automobilisten het wel zo lekker om het stuur los te laten, vraagt Van den Brand zich af?

Lang leve de auto #3: Gijs Mom en Jacco de Haan

Behalve Gijs Mom hoor je liefhebber Jacco de Haan. Van kinds af aan is hij dol op auto's, en hij ontmoette ook nog eens zijn grote liefde bij de autoclub. Zal zijn geliefde Porsche 914 uiteindelijk dienst doen als trouwauto?

Jacco in zijn Porsche 914

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie