Podcast
NOS

Podcast De Dag: De ooit zo machtige WTO is nu vleugellam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De ooit zo machtige WTO is nu vleugellam

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) is toch dat overlegorgaan over internationale handel? Klopt, maar de organisatie doet ook rechterlijke uitspraken in internationale handelsconflicten. Misschien heb je wel over de Europese frietruzie met Colombia gehoord of de uitspraak in het conflict tussen de EU en de Verenigde Staten om Airbus.

Vanaf morgen is de afdeling die rechterlijke uitspraken doet, het Beroepsorgaan, vleugellam. En dat heeft alles te maken met de Amerikaanse president Trump, vertelt Rem Korteweg van instituut Clingendael. "Je hebt drie rechters nodig om een rechtszaak in behandeling te nemen. Morgen gaan er twee met pensioen en door een boycot van de VS komen er geen nieuwe rechters bij."

Korteweg legt in De Dag uit wat de gevolgen zijn voor de internationale economie en welke oplossingen Europa in de pijplijn heeft.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie