Podcast
NOS

Podcast De Dag: het hoofdpijndossier van het pillentekort

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het hoofdpijndossier van het pillentekort

Er dreigt een medicijntekort in Nederland. Vandaag sluit een van de weinig overgebleven fabrikanten zijn deuren. Hogere medicijnprijzen lijken onvermijdelijk om voldoende medicijnen op voorraad te houden.

#1266 - Het hoofdpijndossier van het pillentekort - De Dag

Het bedrijf InnoGenerics gaat definitief dicht. Het maakte vooral merkloze geneesmiddelen. Door de sluiting is er vrees voor een groter medicijntekort én een nog grotere afhankelijkheid van China en India.

In De Dag horen we Weite Oldenziel die met zijn bedrijf in het Groningse Ter Apel grondstoffen levert voor medicijnen. Hij wil nu ook zelf medicijnen gaan produceren om de tekorten in Europa terug te dringen. Het liefst ziet hij dat Nederland voor een deel zelfvoorzienend wordt in medicijnen.

Aukje Mantel, hoogleraar Farmacie en internationaal gezondheidsbeleid, ziet ook de dreiging van het medicijnentekort die deels te wijten is aan de lage prijs die we in Nederland willen betalen. En zij denkt dat we de bodem van die medicijnprijzen in nu wel hebben bereikt .

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie